welkom op de website van

De Landhof

Jacqueline Hofland

Fokken

We hebben nu eindelijk weer eens pups.

 Kijk verder bij pups.

Ruby is gedekt door Int.CH. Seawind Polish Poker. Vandaag, 9 april 2015 bleek uit de echo dat ze drachtig is!!!!
We zijn heel erg blij met dit goede nieuws.

Geboren: 30 Juni 2010

"Import Amerika"

HD:A   ED:0-0   Ogen:Vrij

PRA:Normal/Clear

EIC:Normal/Clear

HNPK:Normal/Clear

Kleur:eeBB (zuiver geel)   Gebit:Compleet

 

Een nestje fokken doe je niet zomaar even. Voor een teef zover is heb je al een lange weg bewandeld. Ten eerste wil ik alleen maar volgens de regels van de pupbemiddeling van de Labrador Vereniging fokken en dan liefst nog een stapje verder. Ik ga een keer naar een show als ze in de puppyklasse uitkomen, zo wennen ze daar al vroeg aan. En dan, na hopelijk de nodige Uitmuntend in de showring behaald te hebben, komen ze wat mij betreft pas in aanmerking om nakomelingen te krijgen.

Verder vind ik het belangrijk dat mijn Labradors ook de natuurlijke jachtkwaliteiten in zich hebben en vandaar de deelname aan diverse KNJV wedstrijden, dit nadat ze al vanaf 10 weken op jachttraining zijn gegaan. Na 1 jaar worden mijn honden geröntgend en de ogen gespiegeld. Uiteraard wordt alleen met de juiste uitslagen verder gegaan.

Als fokker doe je behoorlijke investeringen voordat er eenmaal een nestje is. Bijvoorbeeld het volgen van allerlei trainingen met je hond, het zelf volgen van cursussen, inschrijven bij de Raad van Beheer voor een Kennelnaam, het aanschaffen van werpkist, puppyren binnen en buiten enz. Tevens ben ik lid van de Nederlandse Labrador Vereniging, de Labradorkring Nederland, de LCD (Duitse Labradorvereniging) en de KNJV.

En dan eindelijk het serieuze nadenken over een toekomstige reu. Dat is een heel gepuzzel, je wilt toch het beste qua gezondheid, karakter en uiterlijk. Dus met collegafokkers alle lijnen nogmaals doorspitten, veel inlichtingen inwinnen en op zoek naar die reu die aan jouw teefje iets toe kan voegen. De keuze is de eerste keer gevallen op Capers [Am. Kamp. Waifin's Wing and a Prayer], een zich al ruimschoots bewezen reu uit Amerika.

Mijn eerstgefokte nest was met Luna en is geboren op 12 februari 2006. Na een geslaagde periode van het opgroeien van de pups in huis en ze begeleid te hebben naar liefdevolle eigenaren, begon het toch weer te kriebelen bij mij. Heel graag zou ik toch weer eens een nestje willen fokken. Weer het traject in voor het uitzoeken van een goede reu die aan al onze wensen voldeed en ditmaal is dat Wilson (Devonshire Wilson Dream of the Hill) geworden.

Na een fijne draagperiode is Luna op 11 maart 2007 bevallen van 11 gezonde pupjes via een keizersnede. Helaas is ze kort na de operatie gestorven aan een hartstilstand.

Filmpje van dit nest is hieronder te zien:

http://www.youtube.com/watch?v=XviUWXkR3IA

De pups zijn hier verder grootgebracht door een Westie die ook net bevallen was. (Helaas van 1 dode pup). Gelukkig is het met de pups heel goed gegaan en is 1 reutje (Milan) bij ons gebleven. Zo merk je maar weer eens dat , hoe goed je alles ook voorbereid en verzorgt, het blijft altijd een risico.

We hebben Luna helaas verloren en dat is een groot gemis, maar ze heeft wel in totaal 16 pups nagelaten. Uit haar 2e nest hebben we Milan, een reu, aangehouden. (zie verder zijn hoofdstuk). Ik had inmiddels al wel Nicky en met haar kon ik verder. In het voorjaar van 2009 en in de zomer van 2010 hadden we pups van Nicky x Black en daarvan is Ruby bij ons gebleven.